Ingrediënten van Rechtstreex
2 witte molenbollen
2 bakjes paddenstoelenmix
150 gr. tomaten
100 gr. sla, gewassen
2 eieren, gekookt en in partjes
2 bakjes paddenstoelenmix
150 gr. tomaten
100 gr. sla, gewassen
2 eieren, gekookt en in partjes
Ingrediënten uit jouw keuken
60 gr. bloem
50 gr. boter
500 ml. (paddenstoelen)bouillon
1 el. tijm
2 sjalotten of ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
olijfolie
60 gr. bloem
50 gr. boter
500 ml. (paddenstoelen)bouillon
1 el. tijm
2 sjalotten of ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
olijfolie
azijn
mosterd
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
-
Snijd en/of scheur de paddenstoelen in stukken.
-
Neem een grote pan en fruit hierin de ui, doe de knoflook en de paddenstoelen erbij en bak in ± 5 min. gaar. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet even apart.
-
Maak de bouillon en voeg 1 el. tijm toe.
-
Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en smelt hierin de boter. Doe de bloem erbij en bak 5 min. op laag vuur tot de bloem gaar is, blijf goed roeren. Voeg een derde van de bouillon toe terwijl je flink roert met een garde, zodat er een gladde massa ontstaat. Voeg ook de rest van de bouillon toe en meng weer goed door met de garde.
-
Roer voorzichtig de paddenstoelen erdoor en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
-
Maak de dressing door 3 el. extra vierge olijfolie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd te mengen en breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de tomaat in partjes.
-
Was de sla en meng met de dressing, garneer met de tomaat en het ei.
-
Snijd de kapjes van de broodjes en pluk ongeveer de helft van het zachte brood uit het onderste deel.
-
Vul de broodjes met de ragout, garneer eventueel met wat verse kruiden. Serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!