• NIEUW
  • Paddenstoelen ragout
    04-03-2021

    Paddenstoelen ragout

    Een vegetarische variant op de Franse ragout met kalfsvlees.

     

    2 personen
    bereiden 30 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 witte molenbollen
    2 bakjes paddenstoelenmix
    150 gr. tomaten
    100 gr. sla, gewassen
    2 eieren, gekookt en in partjes
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    60 gr. bloem
    50 gr. boter
    500 ml. (paddenstoelen)bouillon
    1 el. tijm 
    2 sjalotten of ui, gesnipperd
    2 tenen knoflook, gehakt
    olijfolie
    azijn
    mosterd
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bak de broodjes af zoals op de verpakking staat vermeld.
    • Snijd en/of scheur de paddenstoelen in stukken.
    • Neem een grote pan en fruit hierin de ui, doe de knoflook en de paddenstoelen erbij en bak in ± 5 min. gaar. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet even apart.
    • Maak de bouillon en voeg 1 el. tijm toe. 
    • Veeg de pan schoon met een keukenpapiertje en smelt hierin de boter. Doe de bloem erbij en bak 5 min. op laag vuur tot de bloem gaar is, blijf goed roeren. Voeg een derde van de bouillon toe terwijl je flink roert met een garde, zodat er een gladde massa ontstaat. Voeg ook de rest van de bouillon toe en meng weer goed door met de garde.
    • Roer voorzichtig de paddenstoelen erdoor en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
    • Maak de dressing door 3 el. extra vierge olijfolie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd te mengen en breng op smaak met peper en zout.
    • Snijd de tomaat in partjes.
    • Was de sla en meng met de dressing, garneer met de tomaat en het ei. 
    • Snijd de kapjes van de broodjes en pluk ongeveer de helft van het zachte brood uit het onderste deel. 
    • Vul de broodjes met de ragout, garneer eventueel met wat verse kruiden. Serveer met de salade.  
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Heereco
    Uden
    Kastanje champignons
    Biologisch
    3.40
     VRIENDENPRIJS: €2.99
    bakje (250 gram)
    BIO
    Heereco
    Uden
    Paddenstoelenmix
    Biologisch
    4.58
     VRIENDENPRIJS: €4.03
    bakje (250 gram)
    Paddenstoelen ragout
    Vegetarisch
    20.58
     VRIENDENPRIJS: €18.11
    2p
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Tomaat wilde mix
    Biodynamisch Biologisch
    4.07
     VRIENDENPRIJS: €3.58
    250 gram (250 gram)
    BIO
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Slamix
    Biologisch Verpakt in plastic
    2.43
     VRIENDENPRIJS: €2.14
    zakje (100 gram)
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren 6 stuks
    2.47
     VRIENDENPRIJS: €2.17
    doosje (6 stuks)
    BIO
    Bakker van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Molenbollen - tarwe wit
    Biologisch Nog af te bakken
    2.45
     VRIENDENPRIJS: €2.16
    zakje (2 stuks)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.