• NIEUW
  • Pasta tomatensaus en balletjes
    01-04-2021

    Pasta tomatensaus en balletjes

    De kracht van eenvoud, met zelfgemaakte balletjes.

     

    2 personen
    bereiden 40 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    250 gr. pasta 
    1 tomatobase
    250 gr. gehakt, ontdooid
     
    Ingrediënten uit jouw keuken  
    1 grote teen knoflook, geperst
    1 klein ei
    3 el. paneermeel
    1 el. oregano
    1 tl. scherpe mosterd
    snufje kaneel
    gemalen peper en zout
     
    Aan de slag!  
    • Pers de knoflook.
    • Fruit de knoflook heel even aan, laat niet bruin worden. Doe de tomatobase, oregano, peper en zout en 1 tl. suiker erbij en laat minimaal 30 minuten pruttelen.
    • Doe het gehakt, ei, paneermeel, snuf kaneel, mosterd, peper en zout in een kom en kneed alles door elkaar. Maak 10 balletjes.
    • Bak in een scheutje olie de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
    • Giet de jus van de balletjes door een zeefje bij de saus. Neem een staafmixer en mix de saus glad en romig. Doe de balletjes bij de saus en laat nog 10 min. pruttelen.
    • Kook intussen de pasta in gezout water in 4 min. gaar en giet af. 
    • Doe de pasta bij de saus en schep voorzichtig om.
    • Verdeel over de borden en garneer eventueel met wat rucola, basilicum, veldkers of peterselie. 
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
    Pasta tomatensaus en balletjes
    15.38
     VRIENDENPRIJS: €13.53
    2p
    BIO
    Slager van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Rundergehakt
    Bevroren Biologisch
    6.76
     VRIENDENPRIJS: €5.95
    250 gram
    BIO
    Boerderij Landzicht
    Strijen
    Speltpasta - fusili
    Biologisch Veganistisch
    5.55
     VRIENDENPRIJS: €4.88
    zakje (250 gram)
    Harvest House
    Maasdijk
    Tomatobase
    3.07
     VRIENDENPRIJS: €2.70
    stuk (550 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.