Ingrediënten van Rechtstreex
4 portobello's
100 gr. bladgroente (amsoi, spinazie, rucola, raapstelen)
500 gr. aardappelen
4 eieren
1 pakje gerookt spek
100 gr. bladgroente (amsoi, spinazie, rucola, raapstelen)
500 gr. aardappelen
4 eieren
1 pakje gerookt spek
Ingrediënten uit jouw keuken
olie
gemalen peper en zout
olie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
-
Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de blokjes 10 minuten, giet dan af en laat even uitdampen.
-
Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout. Bak 20 min. in de oven tot ze bruin zijn.
-
Haal de steeltjes uit de portobello's en schrap met een lepel de lamellen uit de hoed van de portobello.
-
Was de bladgroente en roerbak ze even in een koekenpan. Knijp het vocht eruit en hak fijn.
-
Bedek elke portobello hoed aan de binnenkant met spek. Verdeel de gehakte groenten erover en breek er een ei in. Bestrooi met gemalen peper en zout. Zet voorzichtig in de oven bij de aardappeltjes, bak ±15 min. tot het ei gestold is.
-
Als je bladgroente over hebt dan kun je deze op smaak brengen met een beetje olie, azijn en peper en zout en als salade erbij eten.
-
Serveer de portobello's met de gebakken aardappeltjes en eventueel de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!