3x Wat te doen met paksoi

Momenteel hebben we mooie paksoi in het assortiment, een mooie Aziatische bladgroente die ook goed groeit op Hollandse bodem! De smaak is vrij neutraal en lijkt een beetje op bleekselderij. Super leuk om te zien die groene stronkjes, maar wat kun je er precies mee?Vandaag geven we je drie makkelijke recepten voor paksoi. Je kunt met paksoi alle kanten op en het op verschillende manieren bereiden. Rauw, gegrild, gewokt, gestoomd, gesmoord of in zuur. De variaties zijn eindeloos dus leef je lekker uit!

Gegrilde paksoi

- Verwarm de grillpan op hoog vuur.

- Was de paksoi en dep de bladeren droog in een theedoek.

- Bestrijk een paar bladeren licht met wat olie en leg ze een minuutje op de gloeiend hete grillpan tot je mooie streepjes op de paksoi ziet.

Tip: gegrilde paksoi is lekker bij noodles, rijst of op een broodje

Gewokte paksoi

- Verwarm een wok met een klein beetje olie op hoog vuur.

- Snijd een rood pepertje doormidden en haal de zaadjes eruit.

- Snijd de rode peper en een klein beetje knoflook fijn.

- Was de paksoi en snijd de bladeren in grove stukken.

- Wok de paksoi in één minuut samen met de knoflook, wat rode peper en een snuf zout.

Tip: houdt je niet zo van heet eten? Je kunt de paksoi ook gewoon bakken met wat zeezout, knoflook en roomboter.

Zoetzure paksoi

- Was de paksoi en snijd de bladeren in grove of fijne reepjes.

- Snijd een wortel en een lente uitje in fijne reepjes.

- Meng in een kommetje een paar eetlepels azijn met een snufje zout en een paar eetlepels suiker.

- Als de suiker helemaal is opgelost in de azijn giet je de dressing over de gesneden groente en laat je het even intrekken.

Tip: Is je dressing te zuur? Voeg dan suiker toe om het milder te maken. Om suiker sneller op te lossen kun je het ook eerst in een kom vermengen met een scheutje warm water voordat je het bij de azijn doet.