Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Aardappel arrabbiata met bavette

Aardappel arrabbiata met bavette    

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1/2 pot Tomatoblend
500 gram aardappeltjes, gewassen 
1 zakje postelein, gewassen en grof gesneden 
Bavette, ontdooid en op kamertemperatuur

Ingrediënten van jou
Olijfolie
1 knoflookteentje, in plakjes 
Snufje chilipoeder
Peper en zout 
Aluminiumfolie 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels voor ongeveer 10 minuten. Als ze gaar zijn, kun je ze afgieten en even uitlaten dampen. 
• Bak in een grote (koeken)pan de knoflookplakjes in olijfolie. Voeg de halve pot Tomatoblend toe. Breng op smaak met een snuf chilipoeder. Tip: dit klinkt misschien een beetje gek, maar een snufje suiker kan het zuurtje uit je tomatensaus halen. 
Voeg de agekookte ardappeltjes toe aan de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 10 minuutjes sudderen.
• Bak op hoogvuur in een klontje boter de ontdooide bavette aan beide zijde bruin. Dit duurt ongeveer 1 minuut, dus blijf bij de pan. Laat hem daarna ongeveer 3 minuten op een laag vuur braden. Daarna verpak je de bavette in met aluminiumfolie en laat het ongeveer 8 tot 10 minuten rusten. Een bavette mag van binnen rood zijn, mocht je dit niet willen kun je hem wat langer braden. 
• Doe de grof gesneden postelein toe aan de saus en laat het een minuutjes slinken. Plet in de tussentijd met een vork of een stamper elke aardappel.  
• Serveer de aardappel arrabiata met de bavetten in reepjes! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Rechtstreex
Rotterdam

Aardappel arrabbiata met bavette

€ 9.18
2p