Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Andijvie-stamppot met spek

Andijvie-stamppot met spek 

Een frisse stamppot van andijvie met spek en frisse tomaatjes. 

 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
250 gram tomaatjes, gehalveerd
1 pakje Zeeuws spek
400/500 gram aardappels, gewassen, naar wens geschild en in stukken
1/2 andijvie, gewassen, fijn gesneden 

Ingrediënten van jou
Scheutje melk
Klontje boter
Peper en zout

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. 
• Was en snij in de tussentijd de andijvie fijn. 
• Bak de plakjes spek in een pan uit. Haal uit de pan en zet apart. Bak nog kort de gehalveerde tomaatjes in de pan. 
• Giet de aardappels af zodra ze klaar zijn en stamp met een scheutje melk en/of een klontje boter tot een stamppot. Eventueel met de staafmixer voor een glad resultaat. Schep hier doorheen de andijvie.
• Serveer de andijvie-stamppot met de spek en tomaatjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Andijvie-stamppot met spek

€ 7.45
2p