Crispy & sweet!

In de winter bestaat het lokale fruitaanbod vooral uit appels en peren. Om het eten van fruit tijdens mijn 40-dagen-met-Rechtstreex-challenge toch een beetje spannend te houden probeer ik ze op verschillende manieren te verwerken. Een leuke manier om dat te doen is door ze te drogen. Goedkoop, lekker en het staat ook nog eens bere-gezellig in je keukenkastje. Met dit makkelijke recept voor zoete appelchips maak je een heel nieuw product van je gouwe ouwe appeltjes. Eet ze zo uit het vuistje of gebruik ze als garnering voor een toetje of salade. 

Dit moet je in huis hebben: 

appels

kaneelpoeder

suiker (*optioneel)

Aan de slag!

- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.

- Snijd de appels in hele dunne plakjes met een mandoline of een scherp mes. 

- Bestrooi ze met een klein beetje kaneel en suiker. 

- Leg de plakjes appel en peer op een rooster met wat bakpapier

- Doe een theedoek tussen de ovendeur zodat het vocht kan ontsnappen. 

- Bak de appeltjes in het midden van de oven in 2-4 uur krokant en laat ze afkoelen. 

- Draai ze halverwege de baktijd een keer om zodat ook de onderkant goed droog en krokant wordt. 

- Gebruik ze zo uit het vuistje, strooi ze over een dessert of salade of bewaar ze in een luchtdichte pot. 

- Tast toe!