No waste appelmoes!

Wat doe jij met oude appeltjes die op de schaal een beetje beurs of rimpelig zijn geworden? In het weekend verwerk ik het vaak tot zelfgemaakte appelmoes. Super simpel, lekker en goedkoop! Schil de appeltjes en haal de klokjes eruit en stoof ze lekker met wat vanille of kaneel tot een zachte puree. Hmm.... lekker bij wat zelfgemaakte frieten of een stukje vlees of vis!

Ingrediënten: 

oude appels en/of goedkope moesappels

kaneelpoeder of vanillepeul

En zo doe je het:

- Schil de appels en haal de klokhuizen eruit.

- Snijd ze in partjes of rasp ze met een keukenrasp en doe ze in een pan.

- Voeg een snuf kaneel toe en een klein scheutje water.

- Laat de appeltjes 15 min. garen.

- Haal de pan van het vuur als de stukjes mooi zacht zijn.

- Heb je te maken met kleine dreumissen die niet van 'stukjes' in de moes houden? (of ben je er misschien zelf ook zo één ;)..) Pureer het dan even met een staafmixer tot een gladde moes.

- Serveer de moes koel bij het nagerecht of warm met wat krokante muesli en een scheut vanillevla als dessert!

Tip: Gebruik voor een lekkere winterse variant een mix van stoofperen en moesappeltjes. Hmmm!