Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Asperges, kriel en ei

Asperges, kriel en ei

Een klassiek gerecht van asperges, kriel, ei en een frisse salade.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
4 eitjes
500 gram asperges, dun geschild 
400/500 gram krieltjes, gewassen en in vieren  
1 zakje sla, gewassen en grofgesneden

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout
Azijn

En aan de slag!  
• De asperges kun je het best schillen met een dunschiller. Het kopje hoef je niet mee te schillen. De houtige onderkant kun je eraf snijden.
• Breng in een ruime hoeveelheid water aan de kook, met een klontje boter en zout. Zodra het water kookt, voeg je de asperges toe. Breng alles weer aan de kook en kook 10 minuten. Laat de asperge daarna nog 10 minuten in het hete water rusten. Daarna kun je ze uit het water halen, met bijvoorbeeld een schuimspaan of uit laten lekken in een vergiet. 
• Kook in de tussentijd de kriel in ongeveer 15 minuten gaar, check tussendoor. 
• En kook de eitjes naar wens; zacht, middel of hard. 
• Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen in de pan. 
• Was het zakje sla en maak de blaadjes kleiner. Maak aan met een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn en peper en zout.
• Alle elementen van de maaltijd zijn klaar! Serveer de asperges, krieltjes en het eitje samen met de salade. De krieltjes zijn lekker met een klontje boter! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Gert van Herk
Rhoon

Kriel van Frieslander *nieuwe oogst*

€ 0.90
500 gram