• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Asperges met ei en krieltjes

    Asperges met ei en krieltjes

    Asperges op de klassieke wijze, maar dan lekker vegetarisch.

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 
    30 minuten

    Ingrediënten uit jouw keuken   
    4 eieren
    500 gr. asperges, dun geschild 
    500 gr. krieltjes, gewassen en gehalveerd  
    100 gr. sla, gewassen 

    Ingrediënten van jou
    flinke klont boter
    dressing: 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 el. mosterd, 1 el. honing, gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Schil de asperges met een dunschiller, het kopje hoef je niet mee te schillen. Snijd de houtige onderkant eraf. Hoeveel dat is, kan per asperge verschillen. Je kunt voelen hoe het mes door de asperge heen glijd om te weten hoeveel je ervan af moet snijden. Gaat het lastig? Dan kun je er beter nog wat meer vanaf snijden.
    • Breng in een grote pan een laag water met zout aan de kook. Doe de asperges in de pan en zorg dat ze net onder staan, breng opnieuw aan de kook en kook 10 minuten. Laat de asperges daarna nog 10 min. in het hete water rusten. Laat uitlekken. 
    • Kook intussen de krieltjes in ±15 min. gaar. Giet ze af, bestrooi met wat zout en laat even staan met de deksel op de pan.
    • Kook de eitjes naar wens; zacht, middel of hard. Laat goed schrikken en pel de eitjes.
    • Smelt de boter in een pannetje, voeg een snufje zout toe.
    • Maak de dressing en meng door de gewassen sla.
    • Verdeel de asperges over de borden, leg de eitjes erop of verkruimel ze, schep de krieltjes ernaast. Giet de gesmolten boter over de asperges en krieltjes en serveer met de salade. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief