Ingrediënten uit jouw keuken
4 eieren
500 gr. asperges
500 gr. krieltjes
100 gr. sla
Ingrediënten van jou
flinke klont boter
dressing: 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 el. mosterd, 1 el. honing, gemalen peper en zout
En aan de slag!
4 eieren
500 gr. asperges
500 gr. krieltjes
100 gr. sla
Ingrediënten van jou
flinke klont boter
dressing: 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 el. mosterd, 1 el. honing, gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Schil de asperges met een dunschiller, het kopje hoef je niet mee te schillen. Snijd de houtige onderkant eraf. Hoeveel dat is, kan per asperge verschillen. Je kunt voelen hoe het mes door de asperge heen glijd om te weten hoeveel je ervan af moet snijden. Gaat het lastig? Dan kun je er beter nog wat meer vanaf snijden.
-
Breng in een grote pan een laag water met zout aan de kook. Doe de asperges in de pan en zorg dat ze net onder staan, breng opnieuw aan de kook en kook 10 minuten. Laat de asperges daarna nog 10 min. in het hete water rusten. Laat uitlekken.
-
Was de krieltjes (halveer de grote) en kook in ±15 min. gaar. Giet ze af, bestrooi met wat zout en laat even staan met de deksel op de pan.
-
Kook de eitjes naar wens; zacht, middel of hard. Laat goed schrikken en pel de eitjes.
-
Smelt de boter in een pannetje, voeg een snufje zout toe.
-
Was de sla. Maak de dressing en meng erdoor.
-
Verdeel de asperges over de borden, leg de eitjes erop of verkruimel ze, schep de krieltjes ernaast. Giet de gesmolten boter over de asperges en krieltjes en serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!