Ingrediënten

750 gram witte asperges

2 witte uien, gesnipperd

2 stelen bleekselderij, in stukjes

2 stelen prei, in stukjes

1,5 liter (groenten)bouillon

2 eieren

150 gram ham, in blokjes

peterselie (gehakt, voor in de soep en op de aardappeltjes)

roomboter (om in te bakken, en voor door de aardappeltjes)

peper en zout naar smaak

En het gaat ongeveer zo: 

- Snijd de kontjes en kopjes van de asperges af, en snijd ze in stukjes.

- Bewaar de kopjes voor later. verhit de boter in je soeppan, en sauteer de uitjes met de bleekselderij en prei (geduld is een schone zaak – dit duurt ongeveer 10 min.!)

- Voeg de asperges en de bouillon toe, breng aan de kook en laat zo’n 20 min. pruttelen.

- Blender de soep tot een smeuïg geheel.

- Voeg de aspergetopjes toe aan de soep en laat ze een paar minuten meepruttelen.

- Kook intussen de eieren hard, pel ze en snijd ze in schijfjes.

- Kook ook de krieltjes.

- Snijd de ham in smalle reepjes.

- Meng de roomboter en de peterselie door de nog warme krieltjes.

- Serveer de soep met wat ham, ei, peterselie en wat losse krieltjes on the side

- Hup aan tafel!