Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Aspergesoep met afbak-brood

Aspergesoep met afbak-brood

Zelf je eigen aspergesoep maken van begin tot eind. Je gebruikt de hele asperges - zo maak je van de schillen de bouillon.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram asperges, geschild en in stukken (schillen en kontjes apart)
een deel van de krulpeterselie, fijngesneden
2 eieren, gekookt naar wens
brood, afgebakken

Ingrediënten van jou
60 gram roomboter
3 eetlepels bloem
Bouillonblokje (of natuurlijk je zelfgemaakte bouillon)

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor om de broodjes af te bakken.
• Kook de asperges-stukjes (zonder schil en kontjes) in een grote pan met 1 liter water, met wat zout en boter.
Haal na 5 minuutjes koken de pan van het vuur en laat het 10 minuutjes staan. 
• Schep daarna het de asperge stukjes eruit met een schuimspaan of vang ze op een vergiet.
Zorg dan wel dat je het kookvocht opvangt, die is het begin van je bouillion! 
• Doe nu in het kookvocht, de schillen en de kontjes. Laat voor 20 minuutjes koken.
• Kook in de tussentijd de eitjes en bak het brood in de oven.  
• Zeef na 20 minuten de bouillon en vang het kookvocht op in een nieuwe pan of kom. 
• Smelt in de oorspronkelijke pan de boter en voeg de bloem toe. Roer dit met een garde tot een roux, dat is een glad mengsel, op een laag vuur. Roer er in delen de asperge-bouillon erdoor. Voeg een bouillonblokje toe. 
• Voeg als laatst de stukjes asperge toe en laat alles nog eventjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 
• Serveer met de gehakte peterselie, eitje en versgebakken brood.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!