BLOEMKOOLPIZZA

Naar het recept van de Australische Master Chef! Gedeeld door onze wijkchef Ariëtte van Rechtstreex Insulindeplein op de #LokaalMaal Facebookgroep

Ariëtte: "Zoon heeft gekookt met een vriendin: bloemkoolpizza met wildemix tomaatjes (recept van marterchef australië)! Oei dat was lekker!"

  • Bloemkool-rauw- verpulveren
  • Mengen met zout, peper en ei
  • Even koel wegzetten
  • Daarna op bakplaat uitstrijken ( 0,5 cm-1 cm dikte) 
  • Even in de oven (180 gr 15 minuten)
  • Dan erop: geruld gehakt, bleekselderij en uien (even gebakken alles) door tomatensaus en kruiden mengen.
  • Deze op de bloemkoolbodem uitsmeren en daarop de 'topping' naar keuze.
  • Dat kan met aubergine of courgette, maar de zoon van Ariëtte heeft de wildemix tomaatjes in 'regenboogformatie' gedaan. 
  • Nog wat pestosaus en kaas erover
  • ±30 minuten in de oven.

"Dat zag er leuk uit en het smaakte heerlijk! Fijn als er iemand voor je kookt!!"