Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Bloemkoolsoep met brood

Bloemkoolsoep met brood  

Romige bloemkoolsoep gemaakt van aardappels en bloemkool. Lekker met een brood en eitjes.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
2 eieren
100 gram aardappel, geschild en in blokjes
1/2 bloemkool, gewassen en in roosjes
brood, om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
500 ml bouillon (zelfgemaakt of van een blokje) 
1 ui, gesneden 
1 teentje knoflook, in plakjes  
Peper en zout
Eventueel bieslook of andere verse kruiden 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor, zoals staat aangegeven op het etiket van het brood
• Fruit de ui in de pan in olijfolie en voeg wat later de knoflook toe en bak alles glazig.
• Voeg de bloemkoolroosjes en aardappel toe, samen met een halve liter bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer een kwartiertje koken.
• Bak in de tussentijd het brood af en kook de eitjes naar wens in een pannetje.
• Pureer de soep tot een gladde soep, zodra de aardappel en bloemkoolroosjes zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. 
• Serveer de bloemkoolsoep, eventueel bestrooid met de verse kruiden. En natuurlijk met het vers afgebakken brood en de eitjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!