Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Bloemkoolsoep met brood

Bloemkoolsoep met brood  

Romige bloemkoolsoep gemaakt van aardappels en bloemkool. Lekker met een brood en eitjes.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
2 eieren
100 gram aardappel, geschild en in blokjes
1/2 bloemkool, gewassen en in roosjes
brood, om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
500 ml bouillon (zelfgemaakt of van een blokje) 
1 ui, gesneden 
1 teentje knoflook, in plakjes  
Peper en zout
Eventueel bieslook of andere verse kruiden 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor, zoals staat aangegeven op het etiket. 
• Fruit de ui in de pan in olijfolie en voeg wat later de knoflook toe en bak alles glazig.
• Voeg de bloemkoolroosjes en aardappel toe, samen met een halve liter bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer een kwartiertje koken.
• Bak in de tussentijd het brood af en kook de eitjes naar wens in een pannetje.
• Pureer de soep tot een gladde soep, zodra de aardappel en bloemkoolroosjes zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. 
• Serveer de bloemkoolsoep, eventueel bestrooid met de verse kruiden. En natuurlijk met het vers afgebakken brood en de eitjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Bloemkoolsoep met brood

Vegetarisch
€ 7.57
2p