Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Boerenkool met worst

Boerenkool met worst

Dit wordt een klassieke boerenkoolstamppot van verse boerenkool (nog aan de stengel) en kruimige aardappeltjes. Daarbij worstjes en gebakken uitjes. 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
300 gram boerenkool, gewassen en (fijn) gesneden
300 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
2 uien, in ringen
1 flinke scheut halfvolle melk
2 wildsaucijzen 

Ingrediënten van jou
Peper en zout
Een klontje boter
Olijfolie of boter
Én een stamper ;-) 

En aan de slag!  

• Kook de aardappels met de boerenkool 20 min. in een grote pan met water 
• Bak de uitjes in ringen in een beetje boter of olijfolie, mooi goudbruin.
• Bak bij de uitjes de saucijzen gaar en bruin in olijfolie of boter. 
Heb je zin in jus bij de stamppot? Dan kan je hier eventueel een jus van maken, dit kan met bijvoorbeeld een beetje vocht van de aardappels en wat bloem. 
• Zijn de aardappels gaar? Stamp dan de aardappels met de boerenkool, wat zout en peper, scheut melk en het klontje boter tot een smeuïge stamppot.  
• Serveer de boerenkoolstamppot met een gebakken worstje en uitjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Boerenkool met worst

€ 8.78
2p