Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Boerenkoolsalade met bavette

Boerenkoolsalade met bavette 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram boerenkool, gewassen, zonder stelen en fijn gesneden 
500 gram aardappels, geschild en in stukjes
Bavette, ontdooid en op kamertemperatuur! 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter 
Azijn of citroensap 
Eventueel wat paprikapoeder
Peper en zout

En aan de slag!  
• Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten, met wat zout. 
• Roerbak de boerenkool in olijfolie ongeveer 5 minuutjes. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat paprikapoeder. 
• Meng een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn of citroensap, peper en zout en eventueel wat mosterd. 
• Bak op hoogvuur in een klontje boter de ontdooide bavette aan beide zijde bruin. Dit duurt ongeveer 1 minuut, dus blijf bij de pan. Laat hem daarna ongeveer 3 minuten op een laag vuur braden. Daarna verpak je de bavette in met aluminiumfolie en laat het ongeveer 8 tot 10 minuten rusten. Een bavette mag van binnen rood zijn, mocht je dit niet willen kun je hem wat langer braden. 
• Giet de aardappels af en laat even uitdampen. 
• Meng de aardappels met de gebakken boerenkool en de dressing goed door elkaar. 
• Serveer de bavette, in reepjes, samen met de boerenkool salade. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!