Soms kan 'gewoon' zo lekker zijn

Wanneer mijn vriend en ik laat thuiskomen van ons werk willen we vaak gewoon snel eten zonder al te veel poespas. Meestal checken we dan eerst even wat er in de keukenkastjes ligt en flansen dan snel iets in elkaar zodat we niet de deur uit hoeven. Dit lekkere en makkelijke recept voor boerensalade is ook op deze wijze ontstaan. We hadden nog wat sla, een paar tomaatjes, wat oud brood en een paar eitjes in huis en voilà: een nieuwe salade op tafel! Simpel, snel en vooral heel erg lekker...

Dit moet je in huis hebben:

2 eieren

1 kropsla of botersla

4 tomaten

3 el mayonaise

1 el volle yoghurt

1 el natuurazijn (of citroensap: iets minder lokaal, maar ook erg lekker!)

snuf suiker

2 sneetjes oud brood

grofgemalen peper en zout

Aan de slag!

- Breng een steelpan met water aan de kook.

- Leg de eieren op een lepel en leg ze stuk voor stuk voorzichtig in het kokende water.

- Laat ze 6-7 min. koken zodat de eitjes nog een mooie zachte dooier houden. (Wil je liever hardgekookte eitjes door je salade? Laat ze dan nog 2-3 min. langer koken).

- Laat de eieren goed schrikken met koud water.

- Trek de slabladeren los van de krop en was ze met koud water.

- Dep ze droog met een schone theedoek en scheur ze in stukken.

- Leg de stukken sla op een groot bord of in een schaal.  

- Was de tomaatjes, snijd ze in kwarten en strooi ze over de sla heen. 

- Pel de eitjes, snijd ze in kwarten en leg ze ook op het bord. 

- Snijd de oude sneetjes brood eerst in repen en daarna in blokjes van ca. 1 x 1 cm. 

- Bak ze met een snuf zout en een beetje olie in een pan tot knapperige goudbruine croutons.

- Meng de mayonaise met de yoghurt en de azijn en voeg er een snuf suiker, zout en peper aan toe. 

- Giet de dressing over de salade en strooi er op het laatste moment wat crunchy croutons overheen. 

- Aan tafel!