Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Broccoli-aardappel taart

Broccoli-aardappel taart 

Deze taart is gemaakt van broccoli, aardappel en ei! Een hartige taart is goed te maken zonder (blader)deeg en ook erg smakelijk. De aardappel zorgt voor een goede vulling!

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
400 gram aardappels, geschild en in blokjes 
Ongeveer 500 gram broccoli, gewassen en in roosjes 
1/2 bakje champignons, gesneden  
1/2 zakje geraspte kaas
3 eieren

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout 
Eventueel een scheutje melk of room. 
Eventueel een (verse) kruiden

En aan de slag!  
• Verwarm de oven op de grillstand op 180 graden. 
• Leg een ruim stuk bakpapier in een quichevorm of ovenschaal. Of vet het in met boter. 
• Kook de blokjes aardappel 5 minuten in een pan. 
• Doe de broccoli roosjes bij de aardappels en kook samen nog 2 a 3 minuten. Giet daarna af en laad goed uitlekken. 
• Bak de champignons in een pan mooi goudbruin.
• Schep in de tussentijd de aardappel en broccoli in de quichevorm of ovenschaal. 
• Roer één voor één de eieren rustig los, met eventueel een scheutje melk of room. En voeg eventueel wat (verse) kruiden toe. Voeg daarna de champignons toe en een groot deel van de geraspte kaas. 
• Giet het eimengsel in de quichevorm of ovenschaal, bestrooi met de rest van de kaas. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Check halverwege hoe het met de taart gaat, dan is hij klaar! 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!