Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Broccolisoep met pompoen-roomkaas

Broccolisoep met pompoen-roomkaas

Lekkere stevige broccoli-soep met aardappel, een een dotje roomkaas. 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram broccoli, in roosjes en de steel in stukjes 
250 gram aardappels, geschild en in stukjes
1 grote ui, of 2 kleintjes, gesnipperd 
Roomkaas-pompoen spread 

Ingrediënten van jou:
Olijfolie
500 ml bouillon (zelfgemaakt of van een blokje) 
Zout en peper
Eventueel een teentje knoflook, in plakjes 

En aan de slag!  
• Fruit de ui in de pan in olijfolie en voeg wat later de knoflook toe en bak alles glazig.
• Voeg de broccoli en aardappel toe, samen met een halve liter bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer een kwartiertje koken.
• Pureer de soep tot een gladde soep, zodra de aardappel en broccoli zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. 
• Serveer de broccoli soep, met een dotje roomkaas-pompoen spread.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!