Lekkere lunchtip!

Het bio-dynamische vlees van onze leverancier Hoeve Biesland is onweerstaanbaar lekker, maar door de respectvolle werkwijze van de boer ook wat duurder dan je misschien gewend bent. Met mijn kleinere budget kies ik daarom voor de wat goedkopere stukken vlees die zij aanbieden zoals lekker rundergehakt, mooie sukadelappen of sappige hamburgers. Dit recept voor een broodje gehakt met mosterdmayo is super simpel, maar erg smaakvol. Lekker voor een uitgebreide lunch of om koud mee naar je werk te nemen! 

Dit moet je in huis hebben:

100 gram rundergehakt (hier: van Hoeve Biesland) 

3 el broodkruim

1 ei (losgeklopt; gebruik ongeveer de helft voor deze hoeveelheid gehakt) 

peper en zout

roomboter

2 sneetjes brood 

2-3 blaadjes sla 

mosterdmayonaise (hier: van Mosterd & Meer)

ketchup (hier: van de Ketchupfabriek)

Aan de slag!

- Doe het gehakt in een kom en kneed met je handen het broodkruim, een beetje losgeklopt ei en een snuf peper en zout doorheen. 

- Spoel je handen af met een beetje koud water tegen het plakken van het gehakt en draai een paar mooie gehaktballen.

- Bak de gehaktballen in ca. 5 min. in een hete koekenpan met een klont roomboter aan alle kanten goudbruin. 

- Laat de gehaktballen een beetje afkoelen om ze goed te kunnen snijden. 

- Rooster de sneetjes brood in een toaster zodat ze een mooie kleur en een lekkere crunch krijgen. 

- Was de blaadjes sla met koud water en dep ze droog met een schone theedoek. 

- Snijd de gehaktballen in plakken van ca. 1 cm. 

- Smeer op elk sneetje aan 1 kant wat mosterd-mayonaise. 

- Leg een sneetje brood met de besmeerde kant naar boven op een bord.

- Leg daarop de plakjes gehakt en een paar blaadjes sla.

- Leg daar een sneetje brood op met de besmeerde kant naar beneden toe. 

- Serveer met wat lekkere, verse ketchup en geniet ervan!