Ingrediënten

400 gram oesterzwammen

4 kleine ciabatta's of stokbroodjes

200 gram gemengde jonge bladsla

40 gram Parmesan cheese

2 knoflooktenen

olijfolie

crema balsamico

zeezout en versgemalen peper

Tip 1: Oesterzwammen slurpen olijfolie dus gebruik er niet teveel van bij het bakken. Zo blijven de smaak, kleur en textuur van de oesterzwammen veel beter behouden.

Tip 2: Gooi de steeltjes van de oesterzwammen niet weg, maar verwerk ze lekker fijngesneden in een bouillon, soep of jus. Vind je ze dan nog te taai? Haal er dan kort even de staafmixer doorheen.

En het gaat zo:

- Verwarm een grillpan op hoog vuur.

- Snijd de broodjes doormidden en smeer de binnenkant in met een beetje olijfolie en een gepeld teentje knoflook.

- Gril de broodjes met de zachte kant naar beneden in de pan tot er mooie donkere streepjes ontstaan.

- Haal de steeltjes van de oesterzwammen en snijd de zwammen in reepjes. (Bewaar de steeltjes voor een ander gerecht)

- Bak de zwammen met wat fijngesneden knoflook, olijfolie, peper en zout tot ze goudbruin zijn.

- Leg op elk broodje een handje vol gemengde sla.

- Verdeel de oesterzwammen in vier porties over de broodjes.

- Giet een klein beetje crema balsamico over de sla en zwammen.

- Bestrooi met wat mooie plakjes Parmezaanse kaas.

- Geniet ervan!

Pssst: de lekkere oesterzwammen in ons assortiment komen natuurlijk van de mannen van Rotterzwam ;)