Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Champignon met aubergine en lamsburger

Champignon met aubergine en lamsburger

Aardappeltjes met een lekker mengsel van champignon en aubergine.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 bakje kastanje champignons, in vieren
300 gram aubergine, in blokjes 
400/500 gram aardappels, naar wens geschild en gesneden 
peterselie, gesneden
2 burgers, ontdooid

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout

En aan de slag!  

• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. 
• Bak de champignons in een pan met olijfolie. Voeg eventueel wat zout toe, hierdoor verliezen ze wat vlugger vocht.
• Als de champignons mooi bruin zijn, voeg je de aubergine toe. Bak deze ook mooi aan. Voeg wat water toe, zodat de champignons en aubergine samen even kunnen sudderen tot een mooi sausje.
• Bak de burgers aan beide kanten gaar in een koekenpan met olie of boter.  
• Giet in de tussentijd de aardappels af, laat even afkoelen. 
• Klaar! Bestrooi de gesneden peterselie over de de aardappels en de champignon-aubergine stoof. En serveer natuurlijk met de burgers! Tip: de aardappeltjes zijn lekker met een klontje boter of besprenkeld met goede olijfolie en wat versgemalen zout.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Frank de Koning
Tinte

Zonder-Aubergêne

Biodynamisch Biologisch EKO
€ 2.22
1000 gram
Rechtstreex
Rotterdam

Champignon met aubergine en lamsburger

€ 9.02
2p