PRODUCT FILTER

Ciabatta met kip, tomaat en rucola 

Ciabatta met kip, tomaat en rucola 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 15 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
200 gram kipfilet, ontdooid
300 gram tomaat cocktail tros 
1 bosje rucola grof
2 Ciabatta wit, nog afbakken 

Ingrediënten van jou
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, in plakjes
2 eetlepels italiaanse kruiden
1 ui 
zout en peper

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
• Meng de olijfolie met de italiaanse kruiden, knoflook, en peper en zout.
• Snijd de ui in kleine partjes en vet de ovenschaal in. Snijd de kipfilet in drie stukken. Verdeel de ui, kipfilet over een bakplaat en besprenkel de kipfilet en ui met het mengsel van olijfolie en de kruiden. 
• Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar en bruin. Snijd ondertussen de Ciabatta in sneetjes van 1 cm.
• Schep de kipfilet en de ui om en voeg de gesneden Ciabatta en tomaatjes toe. Zet nog voor 15 minuten in de oven. 
• Als de kip klaar is en de broodjes knapperig, kun je alles lekker samen serveren. Voeg ook de rucola toe en breng op smaak met een beetje extra vierge olijfolie en peper en zout. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief