• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Classic burger

    Classic burger 

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr aardappel
    2 vegaburgers (Ultimate burgers van Jack bean) ontdooit 
    2 broodjes
    1/4 komkommer in plakjes
    1/4 rode kool in dunne reepjes

    Ingrediënten uit jouw keuken
    bbq saus (of maak zelf zie onder)
    1 ui in ringen
    200ml natuurazijn
    150ml water
    3 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels olijfolie
    zout en peper(liefst uit de molen)
    optioneel: gerookte paprikapoeder


    En aan de slag!  
    • Zet de oven op 180 graden. Schrob de aardappels schoon, snij ze in partjes en kook ze 10 min. Giet af en spoel koud af en dep droog. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, meng de olie, peper, zout en paprikapoeder erdoor en bak ze in de oven in ± 15 min bruin. 
    • Meng de azijn, poedersuiker, peper en zout. Doe de rode kool erbij en zet apart. Roer nog een keer door. 
    • Bak de broodjes in 8-10 min af in de oven.
    • Neem een koekepan met een scheutje olie en bak de uienringen bruin. Haal uit de pan en zet apart.
    • Doe in dezelfde pan nog een scheutje olie en bak de burgers tot ze bruin zijn.
    • Snij de broodjes door. Leg wat (uitgelekte) rode kool onderop, dan de burger, de gebakken ui en komkommer en sluit af met een goede dot saus. Serveer met de gebakken aardappeltjes.

     

    Maak in 15 min zelf je bbq saus!
    200ml ketchup
    1 teen knoflook geperst
    1 eetlepel worcestershiresaus
    1 eetlepel ahornsiroop(of stroop)
    1 theelepel mosterd
    25gr bruine suiker
    10 ml appelazijn(of andere azijn)
    snuf gerookte paprikapoeder3 eetlepels goede olijfolie
    snuf cayennepeper
    snuf zwarte peper(liefst uit de molen)

    • Meng alles in een steelpannetje en laat op zacht vuur 15 min doorkoken, roer af en toe. Klaar!


    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Classic burger

    € 11.67
    2p
    Frank de Koning
    Tinte

    Komkommer

    Biodynamisch Biologisch EKO
    € 1.38
    stuk
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief