Aantal personen
2 personen
Bereiden 25 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr aardappel
2 vegaburgers (Ultimate burgers van Jack bean) ontdooit
2 broodjes
1/4 komkommer in plakjes
1/4 rode of witte kool in dunne reepjes
Ingrediënten uit jouw keuken
bbq saus (of maak zelf zie onder)
1 ui in ringen
200ml natuurazijn
150ml water
3 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels olijfolie
zout en peper(liefst uit de molen)
optioneel: gerookte paprikapoeder
En aan de slag!
• Zet de oven op 180 graden. Schrob de aardappels schoon, snij ze in partjes en kook ze 10 min. Giet af en spoel koud af en dep droog. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, meng de olie, peper, zout en paprikapoeder erdoor en bak ze in de oven in ± 15 min bruin.
• Meng de azijn, poedersuiker, peper en zout. Doe de rode kool erbij en zet apart. Roer nog een keer door.
• Bak de broodjes in 8-10 min af in de oven.
• Neem een koekepan met een scheutje olie en bak de uienringen bruin. Haal uit de pan en zet apart.
• Doe in dezelfde pan nog een scheutje olie en bak de burgers tot ze bruin zijn.
• Snij de broodjes door. Leg wat (uitgelekte) rode kool onderop, dan de burger, de gebakken ui en komkommer en sluit af met een goede dot saus. Serveer met de gebakken aardappeltjes.
Maak in 15 min zelf je bbq saus!
200ml ketchup
1 teen knoflook geperst
1 eetlepel worcestershiresaus
1 eetlepel ahornsiroop(of stroop)
1 theelepel mosterd
25gr bruine suiker
10 ml appelazijn(of andere azijn)
snuf gerookte paprikapoeder3 eetlepels goede olijfolie
snuf cayennepeper
snuf zwarte peper(liefst uit de molen)
• Meng alles in een steelpannetje en laat op zacht vuur 15 min doorkoken, roer af en toe. Klaar!
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
ps: De extra broodjes kun je eventueel invriezen.