Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Courgette ovenschotel met kaas

Courgette ovenschotel met kaas 

Een smaakvolle ovenschotel met courgette, tomatensaus en kaas.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 15 minuten 
Oven 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 courgette, in ronde plakken van ong. 1 cm 
1/3 pot Tomatoblend
1/2 zakje geraspte kaas
400/500 gram aardappels, schoongeboend en gehalveerd 

Ingrediënten van jou
Olijfolie 
Kruiden zoals oregano en tijm 
Zout en peper 
Eventueel 1 teentje knoflook, in plakjes

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Doe de gesneden courgette, met de kruiden, tomatensaus, eventueel het teentje knoflook en een groot deel van de kaas (hou nog wat apart voor later) in een kom en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 
• Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe het courgette mengsel in de ovenschaal. 
• Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.
• Was en snij in de tussentijd de aardappels en kook in ongeveer 15 minuutjes gaar. 
• Haal na de 30 minuten de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal nog ongeveer 10 minuten de oven en wacht tot de kaas gesmolten is.
• Serveer de courgette ovenschaal met de aardappeltjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!