PRODUCT FILTER

Groene salade met geitenkaas

Groene salade met geitenkaas

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 

1 courgette
500gr tuinbonen gedopt of sperziebonen
250gr nieuwzeelandse spinazie (te vervangen door; postelein, gewone spinazie of rucola)
1st (200gr) saladekaas (helft voor de dressing andere helft door de salade)
1st ciabatta zoutkorst

Ingrediënten van jou 
4 eetlepels yoghurt 
1 citroen sap en zest(geraspte schil)
4 eetlepels extra vierge olijfolie van goede kwaliteit 
3 takjes munt
zout en peper(liefst uit de molen)


En aan de slag!  
• Verwarm de oven op 220 graden en bak het brood af in 8-10 min. Of bak de sneeën onafgebakken brood in de grill of broodrooster.
• Snij met een mandoline of kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrooi met wat zout en wrijf er goed door. Het zout onttrekt vocht en daardoor worden de plakken wat zachter van structuur.
• Kook de gedopte tuinbonen of sperziebonen in ruim water met zout in 8-10 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
• Pluk de blaadjes van de nieuwzeelandse spinazie.
• Maak de dressing; neem een hoge beker en staafmixer en mix de helft van de kaas, de citroenzest en -sap, de yoghurt en de olijfolie tot een gladde dressing. Mocht ie te dik zijn, leng dan aan met een paar eetlepels water. Breng op smaak met peper en zout. 
• Pluk de muntblaadjes en snij in dunne reepjes.
• Verkruimel de andere helft van de saladekaas.
• Neem een grote kom en meng de courgette, nieuwzeelandse spinazie en de bonen met de dressing.
• Maak het bord op met de salade, strooi dan de munt en dan de helft van de kaas erover en serveer met de sneetjes brood. 


Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Groene salade met geitenkaas

€ 13.40
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief