Soup de la semaine!

Courgettes, ik heb ze nét pas ontdekt. Saai vond ik ze altijd maar, die nepkomkommers. Dat wil zeggen: tót mijn kleuter van de kinderboerderij terugkwam met een gigantische courgette – en een op een blaadje gekalkt recept voor courgettesoep. Wat er op dat blaadjes stond…? dát weet ik niet meer precies. Het enige wat ik me herinner is dat het supermakkelijk, superlekker en supersnel klaar was. Drie dingen die ik zeer waardeer voor het avondeten :-) Daarom vandaag een recept voor Pappe alle Zucchine e Basilico, oftewel: Courgette soep met basilicum. Deze soep is trouwens het allerlekkerst als ‘ie lekker dik is. Goed laten inkoken dus! Enne: eet je volgens de Voedselzandloper? Laat dan gewoon het brood achterwege en voeg in plaats daarvan wat sojaroom toe om de courgette soep die extra bite te geven.

Ingrediënten

1 kg courgettes (hier: 2 courgettes en 1 bolcourgette) BESTEL ZE GELIJK BIJ RECHTSTREEX IRISBUURT

olijfolie 

1 liter groentenbouillon

2 tenen knoflook

1 handvol verse basilicum

1 handvol platte peterselie

zout & peper

1 klein Turks brood (of gewoon oud brood), in stukjes gescheurd

Parmezaanse kaas

En zo doe je het:  

- Snijd de courgettes doormidden, haal de zaadlijsten eruit en gooi die weg en snijd de courgettes in blokjes van 2 x 2 cm. 

- Verhit de olijfolie en bak de knoflook, basilicum en de courgette met een beetje zout ca. 10 min. tot de courgette zacht is. 

- Voeg peper naar smaak toe en giet de bouillon erbij.

- Voeg het brood toe en kook nog ca. 10 min. door, of tot wanneer je de courgettesoep dik genoeg vindt. 

- Kieskeurige (lees: anti-klontjes) kinderen? Pureer de courgette soep tot een gladde massa.

- Rasp de kaas, pluk de peterselie aan kleine stukjes en meng door elkaar. Strooi een royale hand over de soep en serveer!

- Makkelijk toch? Lekker met gerookte zalm erbij, op een bagel bijvoorbeeld.

- Enjoy!