Boerenkoolchips

Hoewel verse boerenkool lang goed blijft in de koelkast, ben ik (met mijn eenpersoonshuishouden) soms toch op zoek naar manieren om het op te krijgen. Deze chips is een hele goede! Voor de die-hard chipseters is deze variant misschien even wennen, maar ik vind het een prima vervanger. Vooral omdat het écht net zo knapperig kraakt in je mond als de chips die ik gewend ben.

Dit moet je in huis hebben:

200 g boerenkool

1 el olijfolie

1el citroensap

1 snuf zeezout

Aan de slag

- Verwarm de oven voor op 120 graden.

- Was de boerenkool en droog hem voorzichtig met een doek.

 - Scheur het blad van de steeltjes en scheur het blad in stukjes. De steeltjes kun je weggooien. Scheur het blad niet te klein want het krimpt een beetje in de oven.

- Besprenkel de boerenkool met de olie, het sap en het zeezout.

- Masseer de boerenkool totdat alles verdeeld is.

- Leg de boerenkool op een bakplaat.

- Plaats de bakplaat in de oven en laat hem er ongeveer 30 in minuten staan.

- Probeer de chips even voor je de bakplaat uit de oven haalt, als de chips nog niet knapperig is, moet je hem langer in de oven laten staan en eventueel de oven wat hoger zetten.