PRODUCT FILTER

Frisse rodebietappel-stamppot met wildsaucijzen

Frisse rodebietappel-stamppot met wildsaucijzen

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram Frieslander, geschild en in blokjes
500 gram rode biet, geschild en in blokjes
1 bosje raapstelen
3 appels
2 wildsaucijzen 

Ingrediënten van jou
Olijfolie of boter 
Peper en zout


En aan de slag!  

• Schil de aardappelen en bieten en snijd ze in stukken.

• Kook de aardappels in ± 15 minuten gaar in een ruime pan met kokend water. Snijd ondertussen de appels in stukjes en voeg de helft toe. 

• Snijd de onderkant van de raapstelen af en was ze goed. Snijd in stukjes. Kook ondertussen ook de bieten beetgaar.

• Verhit ondertussen boter in een pan en bak de wildsaucijzen aan beide kanten bruin. Zet het vuur lager en braad de wildsaucijzen nog zo'n 8 minuten. 

• Giet de aardappels en appel af. Bewaar wat kookvocht voor als je stamp te droog is.

• Giet de bietjes af en voeg ze toe aan de aardappels en stamp alles fijn.

• Meng vervolgens de andere helft van de stukjes appel en raapstelen door de puree heen.

• Breng de puree op smaak met peper en zout.

• Serveer de stamppot met de wildsaucijzen en de jus.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief