Ingrediënten

6 kleine aardappels (vastkokend)

1 bosje lente uitjes

1 kg oesterzwammen > BESTEL DIRECT BIJ RECHTSTREEX IRISBUURT

6 verse eieren bio of vrije uitloop

200 g roomkaas (hier: Philadelphia naturel)

1 scheut volle melk

paprika poeder

grofgemalen peper en zout

olijfolie

1 bosje platte peterselie

En het gaat ongeveer zo: 

- Verwarm de oven op de grillstand op 180 graden Celsius. 

- Leg een ruim stuk bakpapier in een quichevorm (24 cm) of ovenschaal. 

- Was en/of schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken van ongeveer een halve cm.

- Kook de aardappelschijfjes 5 min. in een pan met een laagje water en een snuf zout tot ze net beetgaar zijn. 

- Laat de aardappels droog stomen in een vergiet en doe ze op het bakpapier in de quichevorm. 

- Snijd een stukje van de onder- en bovenkant van de lente-uitjes en gooi die reststukken weg. 

- Snijd de lente-uitjes in stukken van 3-4 cm en bak ze 1 min. in een pan met een scheutje olijfolie om ze wat milder te maken en strooi ze over de aardappels in de quichevorm. 

- Snijd de steeltjes van de oesterzwammen af en bewaar die apart voor een ander recept (je kunt de steeltjes goed voor soep, saus of bouillon gebruiken).

- Snijd de oesterzwammen grof, bak ze met wat zout en peper in een pan met een scheut olie goudbruin en strooi ze over de aardappels en de lente-uitjes in de quichevorm. 

- Klop de roomkaas los in een mengkom met een scheutje melk, peper, zout en een snuf paprikapoeder. 

- Roer één voor één de eieren door het roomkaas-mengsel. Het maakt niet uit als er wat klontjes in het beslag zitten.

- Giet het eimengsel in de quichevorm en bak de frittata in 20-25 min. in het midden van de oven gaar. 

- Was en snijd wat platte peterselie fijn en strooi dat voor serveren over de frittata. 

- Serveer warm of koud uit het vuistje of met een lekker stuk brood.

- Lekkerrrr! Aan tafel!