Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Frittata met tomaatjes en kaas

Frittata met tomaat en kaas

Een ovenschotel met luchtig geklopte eieren, aardappeltjes, tomaatjes en kaas! En een frisse salade ernaast.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1/2 eikenbladsla, gewassen en gescheurd 
250 gram tomaatjes, in halfjes
4 eieren
1/2 zakje geraspte kaas 
400 gram aardappeltjes, gewassen en in kleine stukjes

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout
Azijn
Eventueel verse kruiden

En aan de slag!  
• Verwarm de oven op de grillstand op 180 graden. 
• Vet een ovenschaaltje in met olijfolie of boter. 
• Kook de stukjes aardappel in 5 minuten beetgaar een pan. 
• Laat de aardappels droog stomen in een vergiet en doe ze in je ovenschaal of quichevorm. 
• Roer één voor één de eieren rustig los, met peper en zout en eventueel de verse kruiden. Meng hier doorheen de geraspte kaas. 
• Giet het ei-kaasmengsel in de ovenschaal. En duw hierop ongeveer de helft van de gehalveerde tomaatjes (met de binnenzijde naar boven) in het ovenschaaltje. Bak de frittata in 20-25 min in het midden van de oven gaar. 
• Was de eikenbladsla en maak de blaadjes kleiner. Maak aan met een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn en peper en zout. Meng de sla, tomaatjes en dressing in een saladekom. 
• Serveer de frittata samen met de salade. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Frittata met tomaatjes en kaas

Vegetarisch
€ 9.04
2p