PRODUCT FILTER

Gegrilde paprikasoep met feta

Gegrilde paprikasoep met feta 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 15 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram Paprika, Ramiro B-kwaliteit
200 gram saladekaas, feta
2 ui, geel 
1 Ciabatta zoutkorst, nog afbakken 

Ingrediënten van jou
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, in plakjes
2 eetlepels italiaanse kruiden 
zout en peper
1 bouillonblokje
500 ml water


En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
• Meng de olijfolie met de italiaanse kruiden, knoflook, en peper en zout.
• Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden en smeer ze in met het olijfoliemengesel. Verdeel de puntpaprika over een bakplaat en gril ze kort.

• Zet de bakplaat in het midden van de oven en gril weerskanten 5 minuten.
• Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui glazig.
• Voeg de gegrilde paprika toe en giet het water met het bouillonblokje in de pan en verwarm het geheel.  
• Snijd ondertussen de feta in blokjes. Als de soep op temperatuur is haal je deze van het vuur en pureer je deze met een staafmixer tot een glad geheel. Serveer met de feta en breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief