Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Gele soep met broodjes

Gele soep met broodjes

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
250 gram gele wortel, schoongemaakt en in stukken
250 gram pastinaak, schoongemaakt en in stukken
2 uitjes, gesnipperd 
1 bakje roomkaas-pompoen spread 
2 broodjes om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
1 knoflookteentje, in plakjes
500 ml bouillon (zelfgemaakt of van een blokje) 
Peper en zout
Eventueel fijngesneden verse kruiden 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor, zoals staat aangegeven op het etiket van het brood 
• Fruit de ui in de pan in olijfolie en voeg wat later de knoflook toe en bak alles glazig.
• Voeg de wortel en pastinaak toe, samen met een halve liter bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer een kwartiertje koken. Voeg eventueel meer bouillon of water toe, mocht dat nodig zijn.
• Bak in de tussentijd het brood af. 
• Pureer de soep tot een gladde soep, zodra de wortel en pastinaak zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. 
• Serveer de gele soep, eventueel bestrooid met de verse kruiden. En natuurlijk met de vers afgebakken broodjes en het bakje roomkaas-pompoen spread. Je kunt ook een lepeltje roomkaas-pompoen spread door de soep doen!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!