Risotto met seizoensgroenten

Het leuke van risotto vind ik dat je er heel veel versies van kunt maken. De smaak en textuur blijven heerlijk, maar door het steeds met andere groenten te combineren is ie toch elke keer weer een beetje anders. In de zomer combineer ik het graag met asperges en verse doperwten, maar deze versie met geroosterde pastinaak en wortel is mijn favoriete wintervariant.

Dit moet je in huis hebben:

1 kleine ui

150 g risottorijst

2 wortels

2 pastinaken

8 zongedroogde tomaten

1 bouillonblokje

500 ml water

Eventueel geraspte kaas naar smaak
 

Aan de slag!

- Verwarm de oven voor op 200 graden.

- Kook het water.

- Was en schil de wortels en de pastinaak.

- Snijd de wortel en pastinaak in kleine blokjes.

- Leg de blokjes in een ovenschaal.

- Besprenkel de groenten met olijfolie en zout.

- Plaats de groenten in de oven voor 20-30 minuten.

- Snijd de ui in stukjes.

- Bak de ui een paar minuten in olijfolie.

- Schenk de risotto in de pan bij de uien.

- Roer de risotto zodat de olijfolie over de risottorijst is verspreid.

- Los het bouillonblokje op in het gekookte water.

- Voeg steeds een beetje bouillon toe aan de risotto.

- Roer de risotto regelmatig tot deze na 20-30 minuten zacht is.

- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

- Als de risotto klaar is kun je er geraspte kaas doorheen roeren.

- Verdeel de blokjes geroosterde wortel en pastinaak over de risotto.

-  Voeg ook de zongedroogde tomaten toe.