Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Geroosterde pompoen en tomaat met yoghurt

Geroosterde pompoen en tomaat met yoghurt

Geroosterde pompoen en tomaat uit de oven met een verse yoghurtsaus en wat aardappeltjes. 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten 
Oven 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1/2 pompoen, geschild en in stukjes 
300 gram tomaten, gehalveerd 
1/2 bosje peterselie, fijn gesneden. 
400/500 gram aardappels, geboend en in partjes 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Zout en peper
Een snufje kardemon (niet in huis? neem gember, kaneel, komijn of koriander) 
Eventueel sap van een halve citroen 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Kook ondertussen de partjes aardappel beetgaar, in ongeveer 5 minuutjes. 
• Giet na 5 minuutjes af en laat even uitdampen. Meng vervolgens de stukjes pompoen en partjes aardappels met olijfolie, peper en zou en verdeel over een ovenschaal. Doe de schaal in de oven voor ongeveer 25 minuten. Je kunt alles een keertje doorscheppen, halverwege de 25 minuten.
• Meng in de tussentijd de standyoghurt met 1 eetlepel olijfolie, eventueel citroensap, zout en een snufje kardemom (kan ook van zelfgemalen zaden van twee kardemonpeulen) of een van de andere kruiden. 
• Meg de gehalveerde tomaatjes met olijfolie, voeg ze toe aan de ovenschaal met pompoen en aardappel. Plaats voor nog ongeveer 10 minuutjes in de oven. Kijk af en toe of het nog goed gaat en ze niet te donker worden. Als het goed is krimpen de tomaatjes iets. 
• Bestrooi de yoghurtsaus met de peterselie en serveer samen met de ovenschaal. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Rechtstreex
Rotterdam

Geroosterde pompoen en tomaat met yoghurt

Vegetarisch
€ 9.42
2p