Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Geroosterde rode kool met spek

Geroosterde rode kool met spek

Niet zo klassiek rode kool gerecht - je roostert de rode kool in de oven in met olijfolie en wijn(azijn). Geserveerd met gekookte aardappels.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 1 uur

Ingrediënten van Rechtstreex 
een deel van de rode kool, in parten
± 60 ml appelsap
100 gram plakjes ontbijtspek
400/500 gram vastkokende aardappels, gewassen en gehalveerd

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Peper en zout
100 ml rode wijn of rode wijnazijn
Aluminiumfolie
Lekker met blaadje laurier 

En aan de slag!  

• Verwarm de oven voor op 180 graden. 
• Leg de parten rode kool op een ovenschaal en 
• Meng de appelsap, met 4 eetlepels olijfolie, wijn of wijnazijn. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Schenk het oliemengsel over de parten rode kool en verdeel eventueel wat blaadjes laurier over de ovenschaal. 
• Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet het voor 50 minuten in de oven.
• Na 40 minuten kun je de aardappels koken in een ruime hoeveelheid water. Laat ze ongeveer 20 minuten gaar koken.
• Haal de schaal uit de oven en mocht je oven over een grillstand beschikken, zet deze dan aan. Haal de folie weg, schenk het oliemengsel weer even over en verdeel de ontbijtspek over de partjes rode kool. Laat dit nog ongeveer 2 minuten in de oven staan.
• Serveer de geroosterde rode kool partjes met de aardappels.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Hans Rozendaal
Strijen

Rode kool

€ 2.65
900 gram