Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Geroosterde wortel tomatensoep

Geroosterde wortel tomatensoep 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 15 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram wortelen, wassen en in plakjes 
1 grote ui of 2 kleintjes, in halve ringen 
1/2 pot tomatoblend 
Een deel van de standyoghurt
Broodjes, om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
1 teentje knoflook, in plakjes
Zout en peper 
Droge kruiden uit je keukenkastjes, bijvoorbeeld komijn, rozemarijn of basilicum. 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden. 
• Doe de wortel, ui en knoflook in de ovenschaal en meng met olijfolie, peper en zout en wat van de droge kruiden naar wens. Plaat de ovenschaal 30 minuten in de oven en hussel de groenten halverwege even om. Je kunt natuurlijk de laatste 10 minuten ook de broodjes mee bakken, zodat die straks ook klaar zijn.
• Doe de halve pot tomatoblend in een pan en kook het even mee of bak het even aan. Hierdoor veranderd de smaak van de tomatensaus, van zuur naar zoet. Voeg dan de geroosterde wortels, ui en knoflook toe en laat het even mee koken. Mix of blend vervolgens de soep tot een gladde soep. Voeg eventueel water toe als je het wat te dik vindt. Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg als laatste een deel van de standyoghurt toe en warm even mee, maar zorg dat de soep niet kookt. Hierdoor zou de yoghurt kunnen gaan schiften.  
• Serveer de soep met de afgebakken broodjes! En eventueel nog wat standyoghurt.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Geroosterde wortel tomatensoep

Vegetarisch
€ 7.94
2p