Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Gestoofde aubergine in Indiase yoghurtsaus

Gestoofde aubergine in Indiase yoghurtsaus

Geniet van deze heerlijke lokale maaltijd met een Indiaas tintje! Je stooft parten aubergine in een yoghurtsaus, die je op smaakt brengt met koriander, kerrie en mosterd.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Oven 12 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
2 aubergines, in 8 parten gesneden
1/2 pot standyoghurt 
1/2 bosje koriander
brood, om af te bakken

Ingrediënten van jou
Olijfolie
1 eetlepel mosterd 
1 theelepel kerrie 
Zout en peper

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur op de verpakking.
• Snij de aubergines in de lengte door, in 8 parten. Smeer ze in met zout en olie en laat even uitlekken
• Ontdoe de koriander van de blaadjes en zet apart voor de garnering. En snij de rest van de koriander fijn.
• Smoort de aubergines in een pan met olie.
• Meng de yoghurt met 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel kerrie en de gesneden koriander.
• Voeg de yoghurt toe aan de pan met aubergine en laat met de deksel nog een tijdje stoven. 
• In de tussentijd kun je het brood afbakken. 
• Serveer de gestoofde aubergine met de saus een mooie schaal, bestrooi met koriander en eet met de warme broodjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Frank de Koning
Tinte

Zonder-Aubergêne

Biodynamisch Biologisch EKO
€ 2.22
1000 gram
Rechtstreex
Rotterdam

Gestoofde aubergine in Indiase yoghurtsaus

Vegetarisch
€ 8.56
2p