Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Gestoofde sperziebonen met tempeh

Gestoofde sperziebonen met tempeh 

Tempeh is een lekkere vleesvervanger met veel smaak. Door hem van te voren te marineren geef je de tempeh extra smaak. 
LET OP in dit recept marineer je de tempeh eerst een uurtje, hou daar rekening mee in je bereidingstijd. 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Wachten 1 uur
Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex:  
1 paprika, in stukjes  
250 sperziebonen, in stukjes 
500 gram aardappeltjes, gehalveerd
tempeh, in kleine reepjes.

Ingrediënten van jou:
Olijfolie
(Balsamico)azijn
Knoflookteentje, geperst
Uitje, gesnipperd 
Mediterraanse droge kruiden als oregano en tijm
Peper en zout  

En aan de slag! 
• Maak een mengsel van olijfolie, (balsamico)azijn, knoflook, peper, zout en de droge kruiden. Voeg de reepjes tempeh toe en laat deze een uurtje 
- pauze -
• Verhit olie in een koekenpan en bak het gesnipperde uitje.
• Bak de tempeh en paprika ongeveer 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg dan de sperzieboontjes in stukjes toe en bak even mee.
• Voeg wat water toe en laat even stoven/pruttelen voor 10 minuutjes.
• Kook in de tussentijd de aardappels gaar en giet af.
• Zijn de sperzieboontjes beetgaar? Klaar!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Gestoofde sperziebonen met tempeh 

Vegetarisch
€ 9.14
2p