Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Gevulde aardappel met tomatensalade

Gevulde aardappel met tomatensalade 

 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Oven 15 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
400/500 gram aardappels, schoongeboend 
1/2 bosje peterselie 
300 gram cocktailtomaatjes, in partjes 
1/2 zakje geraspte kaas 

Ingrediënten van jou
Olijfolie of boter 
Azijn 
Peper en zout 
3 eetlepels yoghurt, room of crème fraîche

En aan de slag! 
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Stoom of kook de aardappels in schil gaar. Giet ze af zodra ze klaar zijn en laat 5 minuutjes afkoelen. 
• Snij in de tussentijd de peterselie fijn. En snij de tomaatjes in partjes. 
• Snij een hoedje van de aardappel, aan de lange kant, zodat je de aardappel kan uithollen. Doe dat heel voorzichtig, haal zoveel mogelijk kruim eruit, maar probeer de schil niet te beschadigen. 
• Doe de aardappelkruim in een kom, en voeg de krulpeterselie toe. Voeg de yoghurt, room of crème fraîche toe, de geraspte kaas, eventueel wat olijfolie, en peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
• Vul de aardappels met het aardappel-peterselie-mengsel. Plaats voor ongeveer 15 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten.
• Maak in de tussentijd een simpele dressing van olijfolie, azijn, peper en zout. En meng door de tomaatjes, eventueel met nog wat peterselie. 
• Serveer de gevulde aardappels met het hoedje er weer op. Samen met de tomatensalade. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Gevulde aardappel met tomatensalade

Vegetarisch
€ 7.60
2p