Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Gevulde bolcourgette met gehakt

Gevulde bolcourgette met gehakt

Lekkere gevulde bolcourgettes met een mengsel van gebakken paprika en gehakt! 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
2 bolcourgettes
1 paprika, in kleine blokjes 
1 zakje gehakt, ontdooid 
400/500 aardappels, geboend en eventueel geschild

Ingrediënten van jou
Olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout
Eventueel een uitje, fijn gesneden
Eventueel een beetje geraspte kaas


En aan de slag!  
Het gewicht van het gehakt is ruim genomen. Wil je liever wat minder? Hou dan wat achter en gebruik het in een andere maaltijd deze week.
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Kook de aardappels beetgaar, ongeveer 5 minuutjes.
• Was de courgettes en snij de bovenzijde ver genoeg af, zodat je kunt uithollen. Hol voorzichtig met een lepel de binnenkant leeg, gebruik eventueel een mesje om beginnetjes te maken als het niet lukt. Snij het vruchtvlees klein. 
• Giet de aardappels af en laat even rusten.
• Doe olijfolie in een pan en bak daarin kort de knoflook en eventueel de ui. Voeg daarbij de gehakt en bak het rul. Vervolgens voeg je de paprika en vruchtvlees van de courgette toe en bak ook even mee. Breng op smaak met peper en zout.
• Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het gehakt-mengsel. Leg eromheen de aardappeltjes, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Bak alles in 20 a 30 minuutjes gaar. Schep af en toe de aardappeltjes om. 
• Wil je er nog wat kaas erover? Strooi dan in de laatste 5 minuutjes een beetje kaas over de bolcourgettes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk! 

Rechtstreex
Rotterdam

Gevulde bolcourgette met gehakt

€ 8.58
2p