Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Gevulde portabello met ei uit de oven

Gevulde portabello met ei uit de oven 

Je serveert de gevulde portabello's samen met een salade van postelein, aardappel en tomaatjes.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Wachten 10 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
2 eieren
2 portabella’s, schoongeborsteld
1 groen peper, fijngesneden
250 gram tomaatjes, in halfjes
400/500 gram aardappels, gewassen en in blokjes
1/2 tot 1 zakje winterpostelein, gewassen en grof gesneden

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Azijn
Peper en zout

En aan de slag!  

• Verwarm de oven voor op 180 graden. 
• Kook de aardappelblokjes gaar in ongeveer 15 minuten, check af en toe tussendoor. 
• Meng in een bakje de fijnsneden groene peper, de twee eieren, peper en zout.
• Draai het steeltje van de portabello eruit.
Vind je het zonde om voedsel weg te gooien? Snij deze steeltjes dan in kleine stukjes en meng door het ei-mengsel.
• Vul de portabello’s met het ei-mengsel en ‘duw’ er de helft van de gesneden tomaatjes in met de binnenkant naar boven. Bak de gevulde portabello’s op een bakplaat in de oven, in 10 minuten. Het ei-mengsel moet gaar zijn en de tomaatjes lekker geroosterd.
• Giet de aardappelblokjes af, laat afkoelen.
• Maak een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn en peper en zout. Of naar eigen wens en smaak!
• Meng de postelein, aardappelblokjes, andere helft van de gesneden tomaatjes en de dressing in een saladekom.
• Serveer de aardappel-salade met de gevulde portabello’s.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Gevulde portabello met ei uit de oven

Vegetarisch
€ 9.17
2p