• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Gnocchi met cherrytomaat

    Gnocchi met cherrytomaat

    Niet moeilijk en binnen een half uur op tafel.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. aardappel
    150 gr. geraspte kaas (100 gr. voor het deeg, 50 gr. voor onder de gnocchi)
    250 gr. (cherry)tomaat
    klein handje basilicum (veldkers of rucola)
    150 gr. bloem plus om het werkblad te bestrooien

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 ei 
    zout en peper(liefst uit de molen)
    3 eetlepels goede olijfolie


    En aan de slag!  
    • Schrob de aardappels en kook ze in hun geheel in 20min gaar. Koel ze terug onder de koude kraan. Trek het schilletje eraf en pureer met een pureestamper zo fijn mogelijk.
    • Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en peper en zout. Rooster 10 min op 180 graden
    • Weeg de bloem en kaas af.
    • Meng de aardappel, kaas en het ei eerst en kneed daarna de bloem erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Als het te plakkerig is voeg je wat extra bloem toe. Verdeel het deeg in balletjes. Bestrooi je werkblad met bloem en rol de balletjes uit tot een sliert. Snij deze vervolgens in stukjes.
    • Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Doe de gnocchi stukje één voor één in de pan. Kook ze tot ze boven komen drijven en kook ze dan nog 2min door. Schep dan de tomaatjes en basilicum (veldkers of rucola) erdoor en bestrooi met het restant kaas. 

    Tip: heb je gnocchi over, vries ze dan voor het koken in, leg ze los van elkaar in een bakje met velletjes bakpapier ertussen


    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief