PRODUCT FILTER

Gnocchi met cherrytomaat

Gnocchi met cherrytomaat

Niet moeilijk en binnen een half uur op tafel.

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gr kruimige aardappel
150gr geraspte kaas (100gr voor het deeg, 50gr voor onder de gnocchi)
250gr (cherry)tomaat
4 takjes basilicum of een handje rucola 

Ingrediënten van jou  
150gr bloem plus om het werkblad te bestrooien
1 ei 
zout en peper(liefst uit de molen)
3 eetlepels goede olijfolie


En aan de slag!  
• Schrob de aardappels en kook ze in hun geheel in 20min gaar. Koel ze terug onder de koude kraan. Trek het schilletje eraf en pureer met een pureestamper zo fijn mogelijk.
• Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en peper en zout. Rooster 10 min op 180 graden
• Weeg de bloem en kaas af.
• Meng de aardappel, kaas en het ei eerst en kneed daarna de bloem erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Als het te plakkerig is voeg je wat extra bloem toe. Verdeel het deeg in balletjes. Bestrooi je werkblad met bloem en rol de balletjes uit tot een sliert. Snij deze vervolgens in stukjes.
• Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Doe de gnocchi stukje één voor één in de pan. Kook ze tot ze boven komen drijven en kook ze dan nog 2min door. Schep dan de tomaatjes en basilicum of rucola erdoor en bestrooi met het restant kaas. 

Tip: heb je gnocchi over, vries ze dan voor het koken in, leg ze los van elkaar in een bakje met velletjes bakpapier ertussen


Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Gnocchi met cherrytomaatjes

€ 9.60
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief