Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Groene shakshuka

Groene shakshuka 

Shakshuka eet je meestal met tomaten(saus). Dit is een groene variant met paprika, spinazie en peterselie. Lekker met warm brood. 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 ui, in halve ringen
1 paprika, fijngesneden 
Spinazie, gewassen en grof
Handje krulpeterselie, fijngesneden 
4 eieren
1 brood, om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 220 graden en bak zodra de oven is voorverwarm het brood af in ongeveer 10-12 minuten 
• Neem een hapjespan of grote koekenpan, het liefst met een deksel. 
• Bak de gesneden ui in olijfolie. Voeg daarbij de paprika. Bak het geheel gaar en mooi bruin. Voeg vervolgens de grofsneden spinazie toe en roerbak mee. De steeltjes van de spinazie kan je ook meebakken, die zou je fijner kunnen snijden. Breng op smaak met peper en zout.
• Maak vier kuiltjes in het mengsel in de pan. Dit kan met de bolle kant van een (soep)lepel. En kluts hier de 4 eitjes in. Doe nu eventueel de deksel op de pan en wacht tot de eitjes gaar zijn. 
• Bestrooi het gerecht het handje krulpeterselie en serveer met het warme brood. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Groene shakshuka

Vegetarisch
€ 9.28
2p