Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Groentenpasta met tomatensaus

Groentenpasta met tomatensaus

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1/2 pot Tomatoblend 
1 grote ui of 2 kleintjes, gesnipperd 
1 zakje geraspte kaas 
250 gram groenten-pasta 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
1 teentje knoflook, in plakjes
Zout en peper 
Droge Italiaanse kruiden uit je keukenkastjes, bijvoorbeeld tijm, oregano of basilicum. Ook lekker met verse salie, mocht je dat in huis hebben.

En aan de slag!  
• Zet een pan met ruim water op het vuur. Voeg zout toe aan het water.
• Fruit de ui in olijfolie. Als de ui mooi glazig is, kun je de knoflook toevoegen. Bak even aan en voeg dan kruiden (uit de suggestie hierboven) toe en bak samen.
• Voeg dan de 1/2 pot Tomatoblend toe en laat het geheel tien minuutjes sudderen. Geef het even de tijd dat de tomatensaus kan indikken en dat de smaken van de kruiden, knoflook en ui in de saus kunnen trekken. Breng op smaak met peper en zout. 
• Als het water kookt, kun je de pasta toe. Je kookt de groentenpasta's zoals je normale pasta zou koken, maar ze zijn een stuk sneller klaar, tussen 4 en 6 minuten. Als je van 'al dente' houdt, is de pasta perfect na vier minuten koken en als je van zachtere pasta houdt is hij na zes minuten goed. 
• Giet vervolgens de pasta af en voeg een beetje olijfolie toe.
Tip: als je pasta hebt afgegoten kan je het ook direct toevoegen aan de saus en nog 1 a 2 minuutjes meekoken.
• Serveer de pasta met de tomatensaus en de geraspte kaas.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Groentenpasta met tomatensaus

Vegetarisch
€ 8.60
2p