Maak gewoon bijzonder!

Een van de leukste dingen van mijn baan bij Rechtstreex is dat ik regelmatig met mooie, nieuwe producten in aanraking kom. Om echt te weten wat je in huis hebt moet je eigenlijk steeds blijven proeven en vergelijken. Dat 'gewone' producten ook echt iets bijzonders kunnen zijn merkte ik bij het proeven van de Hoeksche Rooie. Wauw zeg, dat een aardappel zoveel smaak kan hebben! Deze zomer bedacht ik voor het Damn Food Waste een lekker recept om deze rode aardappeltjes eens flink in het zonnetje te zetten. Het resultaat is een lekker recept voor aardappelsalade met een frisse kruidenmayonaise. 

Dit moet je in huis hebben: 

500 g Hoeksche Rooie

100 ml scharrelmayonaise 

50 ml volle boerenyoghurt

halve bol knoflook

1 bosje platte peterselie

1 onbespoten citroen (sap en rasp)

grof zeezout

verse peper

olijfolie

Aan de slag!

- Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

- Leg een halve bol knoflook ongepeld op een rooster in het midden van de oven. 

- Was de aardappels en kook ze in een laagje water met een snuf zout in 15-20 min. gaar.

- Giet ze af en laat ze droogstomen en afkoelen in het vergiet.

- Haal de knoflookbol uit de oven en laat hem even afkoelen.

- Duw met je vingers de zachte, gepofte knoflook uit het velletje en doe ze in een schaaltje.

- Voeg de scharrelmayonaise en de volle yoghurt toe met een snuf zout en wat versgemalen peper.

- Rasp en pers een citroen en voeg de rasp en het sap aan het mengsel toe.  

- Was de peterselie en snijd hem fijn. 

- Voeg dit ook aan het mengsel toe en roer alles goed door elkaar.

- Doe de aardappels in een schaal, giet het frisse mayomengsel eroverheen en meng alles goed door elkaar. 

- Maak af met een beetje olijfolie en serveer met wat lekkere plakken geroosterd brood.

- Eet smakelijk!