Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Hollandse gehaktschotel met krieltjes

Hollandse gehaktschotel met krieltjes

 Je maakt een verse gehakt-tomatensaus met aubergine en uitjes. Lekker bij de aardappeltjes.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
400/500 gram aardappels, gewassen en in vieren 
2 uien, gesneden in halve ringen 
1 aubergine, in blokjes
1/2 pot Tomatoblend 
1 pakje rundergehakt, ontdooid

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Peper en zout
Eventueel een teentje knoflook, gesneden
Kruiden als paprikapoeder, chilipoeder en/of oregano

En aan de slag!  
Het gewicht van het gehakt is ruim genomen. Wil je liever wat minder? Hou dan wat achter en gebruik het in een andere maaltijd deze week. 
• Kook de krieltjes in een pan met ruim water, in ongeveer 15/20 minuten gaar. Check in de tussentijd
• Bak de ui mooi bruin in olijfolie in een koekenpan. Geef de ui even de tijd. Voeg dan het gehakt toe. Bak het gehak rul. 
• Voeg de aubergine en eventueel de knoflook toe en laat het even bakken. Breng op smaak met de kruiden en peper en zout.
• Voeg de helft van de pot Tomatoblend toe en laat het geheel, zonder deksel, even pruttelen en indikken.  
Tip: vind je de saus iets te zuur? Voeg dan een snufje suiker toe! Of is de saus te zoet? Een mini-scheutje azijn kan helpen. 
• Giet de krieltjes af, zodra ze gaar zijn.  
• Serveer de krieltjes met de Hollandse gehaktschotel.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Gert van Herk
Rhoon

Kriel van Frieslander *nieuwe oogst*

€ 0.90
500 gram
Rechtstreex
Rotterdam

Hollandse gehaktschotel met krieltjes

€ 9.37
2p