Sticky Regenboogwortels!

Sommige groenten zijn zo mooi en kleurrijk dat je je bijna niet kunt voorstellen dat ze echt zijn. Dat heb ik bijvoorbeeld bij de bladbieten in de zomer, maar ook bij deze waanzinnige regenboogwortels in de winter en lente. Dit recept voor regenboogwortels met honing en tijm is een super makkelijk bijgerecht waarin de natuurlijke kleuren van de wortels schitteren op tafel. Makkelijk, goedkoop en heel erg lekker!

Dit moet je in huis hebben:

1 kg regenboogwortels

klont boerenroomboter

6 knoflooktenen

snuf zout

6 takjes tijm

flinke scheut honing

200 ml water

Aan de slag!

- Smelt een flinke klont roomboter in een pan.

- Plet en pel de knoflooktenen en doe ze in de pan.

- Was en schil de regenboogwortels en doe ze met het zout, de tijm, de honing en 200 ml water in de pan.

- Doe de deksel op de pan en stoof de regenboogwortels in 15-20 min. beetgaar.

- Haal de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot het stroperig is.

- Schud de wortels om zodat ze helemaal bedekt zijn met het stroperige kookvocht.

- Strooi er nog een paar verse tijmblaadjes en een snuf zout over heen.

- Lekker als bijgerecht bij vlees of vis of in een salade met veldsla en noten!