Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Inspiratietips - week 14

WEEK 14 

Inspiratietips
voor een aantal producten uit de BioGroenteBox, InspiratieBox en SeizoensBox. 

 

Deze pagina wordt elke week ververst met nieuwe tips! 
 

Paarse wortel 

  • In een wortelsalade van grof geraspte wortels met een citroendressing, geroosterd komijnzaad, zout en verse peterselie 
  • In een geroosterde wortel- tomatensoep: rooster de groenten met olijfolie, knoflook en komijn en pureer met bouillon en/of wat room of yoghurt
  • In een paarse worteljam: kook wortelpuree, geraspte wortel en suiker zo'n 5 minuten, roer er citroensap en rasp door en giet in een gesteriliseerde pot
  • In een paarse wortel taart. 

Radijs 

  • In een radijsstamppot: radijsjes in dunne plakjes op laag vuur gestoofd in boter en met het radijsloof door aardappelpuree met crème fraiche gespateld. Lekker met zwarte peper, mosterd en evt. uitgebakken spek.
  • Als snack: was de radijsjes goed en snijd in kwarten, besprenkel met citroensap, wat extra vergine olijfolie en een snufje zout
  • In kip teriyaki: kippendijen, paksoi, gemengde paddenstoelen, radijs, ui, munt en peterselie #lokaalmaal

Groene paprika 

  • In een groene paprika - tomatensalade met groene peper en een klein scheutje sojasaus en rijstazijn
  • Gemarineerd: laat de paprika (in julienne) een nacht marineren met fijngehakte knoflook, kappertjes, tijm, olijfolie en balsamicoazijn. Lekker om zo te eten, als basis voor een salade (met sla en oude kaas), of bij een tortilla.
  • In de gazpacho met tomaat en oerkomkommer #lokaalmaal 

Witte champignons 

  • In een romige pasta: bruin de champignons in boter, voeg een scheutje room toe en serveer met pasta en wat oude kaas
  • In een roerbak met paksoi en knoflook
  • Verdeel goudbruin gebakken champignons (met knoflook gebakken in olijfolie, afgeblust met balsamico) met bakvocht en al over een mosterdblad salade

Baby spinazie 

  • In een spinaziesalade met blauwe kaas dressing en gegrilde oesterzwammen
  • In een groene 'shakshuka' (eiergerecht uit het Midden-Oosten) met spinazie en groene paprika
  • In een simpele pasta met spinazie, knoflook, gedroogde chilipeper en ingemaakte citroen

Zoete aardappel 

  • Als knapperige, goed gekruide (paprikapoeder, knoflookpoeder, zout, peper) oven gebakken zoete aardappel frietjes. 
  • In een zoete aardappeltortilla met spinazie en feta
  • In hartige muffins met maple siroop en spek #lokaalmaal 

#lokaalmaal = deze tip komt uit onze Lokaalmaal Facebook-groep.
In deze groep worden tips en recepten gedeeld, die gemaakt worden met producten uit het assortiment van Rechtstreex.