Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Kidneybonen-auberginestoof

Kidneybonen-auberginestoof

LET OP! Zet ’s ochtends de droge kidneybonen in de week. 

Een kruidige stoof met zelfgeweekte kidneybonen en aubergine in de Tomatoblend tomatensaus. Je serveert ze samen met lekkere aardappel.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Weken 8 uur
Bereiden 30 minuten
Wachten 1 uur

Ingrediënten van Rechtstreex 
300 gram aubergine, in kleine blokjes
1 grote ui, of twee kleine uien, gesneden in kleine stukjes 
200 gram kidneybonen, geweld
1 Tomatoblend
400/500 gram vastkokende aardappels, gewassen, eventueel geschild en in vieren

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Droge kruiden als (gerookt) paprikapoeder, pimentpoeder, komijn en/of kaneel 
Zout en peper

En aan de slag!  

Goedemorgen! Doe de droge kidneybonen in een pan met ruime hoeveelheid water
• Was de gewelde kidneybonen en kook ze in schoon water ongeveer een half uurtje.  
• Snij in de tussentijd de ui, aubergine en aardappel.
• Bak in een pan de ui glazig. Voeg dan de aubergine toe en laat even meebakken op hoog vuur.
• Voeg de droge kruiden, peper en zout toe en bak even mee. Voeg dan de Tomatoblend toe.
• Giet de kidneybonen af, was ze en voeg toe aan de aubergine in tomatensaus. Breng het aan de kook en laat zachtjes een 20 tot 30 minuten pruttelen. Proef af en toe in de tussentijd of de kidneybonen gaar zijn. 
• Kook de aardappels in een ruime pan water gaar in ongeveer 20 minuten. 
• Is alles gaar? Serveer de aardappels met de kidneybonen-auberginestoof. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Frank de Koning
Tinte

Aubergine

Biodynamisch Biologisch EKO
€ 1.58
300 gram
Frank de Koning
Tinte

Zonder-Aubergêne

Biodynamisch Biologisch EKO
€ 2.22
1000 gram
Rechtstreex
Rotterdam

Kidneybonen-auberginestoof

Vegetarisch
€ 8.72
2p